Uldis ([info]uldy) rakstīja,
@ 2009-05-21 10:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu bļin, gribētu redzēt kā par Latvijas karoga noraušanu no auto ierosinātu kriminālprocesu
Pizdec.

Par oranži melnās Georgija lentes noraušanu no kāda auto Jūrmalā policija sākusi kriminālprocesu, ceturtdien raksta krievu valodā iznākošais laikraksts «Vesti Segodnja».

Avīze atklāj, ka incidents noticis pagājušās nedēļas nogalē. Vairāki 20 līdz 25 gadus veci latviešu jaunieši no kāda auto norāvuši lenti un pēc tam auto apspļaudījuši. Jauniešus aizturējuši paši auto īpašnieki, kuri arī izsaukuši policiju.

Līdz ar 9. maiju katru gadu Rīgas ielās var manīt daudzus auto, pie kuriem piestiprinātas Georgija lentes. Šādas lentes pārsvarā nēsā krievvalodīgie Latvijas iedzīvotāji.

Tieši šādu krāsu izmantošanai lentē ir sena vēsture. PSRS 1943. gada 8. novembrī tika ieviests «Slavas ordenis». Tā lentes krāsas pilnībā sakrita ar daudz senākā Georgija Krusta lentes krāsām. Iegūt ordeni bija grūti. «Bija vai nu jāveic varoņdarbs, vai nu jādemonstrē neparasta karavīra meistarība. Piemēram, apbalvoja tos karavīrus, kuri, precīzi šaujot no personīgā ieroča, iznīcināja vismaz 10 ienaidniekus. Zenītartilēristam bija jānotriec vismaz trīs lidmašīnas, zaldātam ar prettanku šauteni jālikvidē divi tanki. Karavīru apbalvoja, ja viņš bija sagūstījis pretinieka oficieri,» ordeņa izcelsme skaidrota apvienības «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» mājaslapā.

1945. gada 9. maijā PSRS ieviesa medaļu «Par uzvaru pār Vāciju». Lente šim apbalvojumam bija arī minētās krāsās. Ar to tika apbalvoti aptuveni 15 miljoni cilvēku. 2000. gadā Krievijas prezidents Vladimirs Putins ordeni noteica par valsts augstāko kara apbalvojumu.

A par mana auto saskādēšanu nekāds kriminālprocess nav ierosināts, kaut arī nodarīts reāls kaitējums, a te sūda lentīte norauta. Droši varat 3x minēt kriminālprocesu ierosinājušo policistu tautību...


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
(komentārs tiks paslēpts)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?